szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Letesztelték az együttes minden olyan játékosát, aki külföldön járt. Egyikükről kiderült, hogy fertőzött.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Pozitív lett az egyik békéscsabai kézilabdázónő koronavírus-tesztje – írta meg a Beol.hu. Az első osztályban szereplő Békéscsabai Előre NKSE közleményben erősítette meg a hírt.

Paláncz György elnök elmondta, hogy a klub a Magyarországra visszatérő légiósokat és a külföldön járt játékosokat PCR-tesztelésre küldi, mielőtt csatlakoznak a csapattársaikhoz. Egy ilyen tesztelésen derült ki, hogy az egyik sportoló eredménye pozitív lett.

A Békéscsabai Előre NKSE értesítette az illetékes hatóságokat.

Paláncz elmondta, hogy az érintett játékos kéthetes járványügyi zárlat alá került, nem hagyhatja el a lakhelyét. Jól érzi magát, átmenetileg elvesztette az íz- és szagérzékelését. A vele érintkező csapattársakat, a klub munkatársait, illetve a családját is letesztelték, mindenkinek negatív lett az eredménye. A klubelnök szerint nagyon gyorsan intézkedtek, ennek is köszönhető, hogy a fertőzés nem terjedt tovább.

Június végén a Vác kézilabdacsapatának tíz játékosáról derült ki, hogy megfertőződtek az új koronavírussal.

(Képünk illusztráció)