Ezeket várják idén a vendéglátóktól a balatoni nyaralásra készülők

Koronavírus, kijárási korlátozás, vidék, balaton, tihany
Vágólapra másolva!
A vírus miatti óvatosság, a kényelem, az ár, a biztonság szempontjai számítanak idén a belföldi utazók körében, akik közül sokan a külföldi nyaralás helyett választják a magyarországi, főként a balatoni lehetőségeket – számol be egy friss kutatás eredményéről a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az eddigi felmérések mutatják, ebben az évben a belföldi turizmus lesz az igazán fontos a nyári szezonban: a megkérdezettek nagy többsége ugyanis magyarországi úti célt választ, azon belül is a Balaton, illetve Siófok a legnépszerűbb a főszezonban, de sokan érdeklődnek például Gyula, Hévíz, Zalakaros és Bükkfürdő iránt is.

A kijárási korlátozások feloldása után, a Balatonnál megjelentek az első látogatók (Tihany) Fotó: Hirling Bálint - Origo

A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület több mint 5200 személyen végzett, friss kutatása arra kereste a választ, milyen igényeket támasztanak a nyaralók a Balatonnal kapcsolatban idén. A turisztikai egyesület reprezentatív kutatása rámutat, hogy a balatoni nyaralást tervezők főként a vírus miatt elmaradó nyaralástól tartanak, illetve attól, hogy nem lesz elegendő pénzük vagy fizetett szabadságuk a vakációra, és az is sokakat megfontolásra késztet, hogy az időjárás kiszámíthatatlan a nyári hónapokban.

  • Ne tervezzenek a szálláshelyek idén nyárra százszázalékos kapacitást, a személyzet viseljen arcmaszkot, takarítsák és fertőtlenítsék gyakran a szobákat, az ágyakon pedig arcmaszk várja a vendégeket.
  • A zsúfoltság elkerülése miatt a szállodákban időpontra lehessen igénybe venni a wellnessrészleget, illetve,
  • ha marad a svédasztalos étkeztetés, ahhoz előre becsomagolt evőeszköz álljon a vendégek rendelkezésére

- ezek a legjellemzőbb elvárásai a leendő vendégeknek.

Így várják a látogatókat Magyarország népszerű turisztikai célpontjain

A járvány eredményes visszaszorításával, az élet szigorú szabályok melletti újraindításával és a nyárias idő érkeztével élénkül a belföldi turisztikai forgalom. Idén nyáron is sokan indulnának felfedezni Magyarország kulturális és természeti értékeit, ezt a tendenciát pedig a járvány miatt gyorsan átalakuló utazási szokások és elvárások is felerősíthetik.

A Balatonra látogatók többsége különálló apartmanban töltené el idén a nyaralást. Ezt a népszerűségi sorrendben a maximum ötvenszobás, négycsillagos szálloda követi, és vannak, akik a felmérés szerint panzióban vagy háromcsillagos szállodában pihennének.

Vendégek egy balatonfürdei fagylaltozónál Fotó: Hirling Bálint - Origo

A szálláshely megválasztásánál a kényelem, az ár és a biztonság az elsődleges szempont a magyar utazók körében, emellett sokan szeretnének olyan szállodában vagy panzióban, vendégházban pihenni, ahol medence és szauna is van.

A szolgáltatások között a strandolást, a hajózást és a wellnesst említették leggyakrabban a megkérdezettek, és

sokan várnák el, hogy a szálláshelyen legyen kölcsönözhető kerékpár.

A nyaralók kedvelt időtöltéseire mutat rá, hogy a felmérés szerint a felnőttek borkóstolókra mennének szívesen, az attrakciók közül a kisgyerekes családok a kalandparkot, a játszóházat és a kisvonatot választanák az idén.