Ez a 8 legjobb vérnyomáscsökkentő, vízhajtó ital: tele vannak káliummal

Ezek az italok a kálium egyik legjobb természetes forrásai, ami szabályozza a vérnyomást, és megszabadítja a testet a pangó víztől is.

Vérnyomáscsökkentő és vízhajtó italok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kálium a szervezet működéséhez fontos ásványi anyag és elektrolit, mely elősegíti a megfelelő vérnyomást, támogatja az idegrendszer egészségét, és megszabadítja a testet a feleslegesen raktározott víztől is.

Vérnyomáscsökkentő és vízhajtó italok

Noha nélkülözhetetlen anyagról van szó, a szervezet nem tudja előállítani, így különböző káliumban gazdag élelmiszerekből, esetleg táplálékkiegészítő formájában kell bevinni. Ám utóbbi esetében mindenképpen követni kell a dobozon jelzett adagolási útmutatót, mert a kálium túladagolása komoly problémákat okozhat, kezdetekben izomgyengeséget, szédülést, émelygést, később szapora szívverést, légszomjat, mellkasi fájdalmat és hányingert, kezeletlenül akár szívleállást is eredményezhet.

Az Amerikai Szív Társaság (AHA) szerint felnőtt férfiaknak 3400 mg/nap, nőknek pedig 2600 mg/nap az ajánlott mennyiség. Kiegyensúlyozott étrend mellett azonban nem lehet probléma, és a szív-érrendszer egészségének szüksége is van a káliumra - az alább látható italok az egyik legjobb természetes forrásai.

Vaspótlás természetesen: 10 étel, ami kompenzálhatja a hiányt

Hatékonyan enyhítik a fáradtságot, a szédülést és a vashiány egyéb tüneteit.

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük