Bűnügy

Kiterjedt gyerekpornó-hálózatot számolt fel az olasz rendőrség

Négyszázharminckét ember vett részt olyan fényképek és videók küldözgetésében, amelyeken szexuálisan bántalmaznak gyerekeket, köztük csecsemőket.

2020.12.16 15:00MTI

Több mint négyszáz tagot számláló gyerekpornó-hálózatot számolt fel az olasz rendőrség egy két éven át tartó titkos nyomozás eredményeképpen.

Az utóbbi években az olasz rendőrségnek ez volt a legkiterjedtebb művelete az internetes gyermekpornográfia ellen.

A nyomozás 159 csoportot és csatornát tárt fel a Whatsapp és a Telegram üzenetküldő platformokon.

Négyszázharminckét ember vett részt olyan fényképek és videók küldözgetésében, amelyeken szexuálisan bántalmaznak gyerekeket, köztük csecsemőket.

Közülük 81 olasz, a többi 351 pedig külföldi állampolgár - olvasható a rendőrség közleményében.

Tizenöt embert tetten értek. A pedofil csoportok vezetői között van egy 71 éves nápolyi optikus és egy húszéves munkanélküli férfi Velence környékéről. Az őrizetbe vett gyanúsítottak a társadalom sokféle rétegéhez tartoznak, a legkülönbözőbb polgári foglalkozásokat űzik, és életkoruk 18-tól 71 évig terjed.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.