Leszállítottak egy magyar származású családot a repülőről Amerikában, mert a kétéves gyerekük nem akart maszkot viselni – videó

united
Vágólapra másolva!
Le kellett szállnia egy családnak a United Airlines egyik járatáról, mert kétéves kislányukra nem sikerült feladni a maszkot. Az apa a beszámolók szerint magyarul kérlelte kislányát, hogy vegye fel a maszkját, utána pedig a kezével tartotta a szája előtt a maszkot, de ez sem hatotta meg a személyzetet.
Vágólapra másolva!

A Colorado államban élő házaspár Denverből utazott volna Newarkba kétéves kislányukkal, családlátogatásra. A gyerek édesanyja, Eliz Orban a Fox Newsnak arról számolt be, hogy a beszálláskor megkérdezte őket a személyzet, hogy mennyi idős a gyerek, és mivel már betöltötte a két évet, kérték, hogy viseljen maszkot. Mivel a házaspárnál nem volt, kaptak egyet.

Ezt azonban nem sikerült feltenni a gyerekre, mert visszautasította.

A nő videót is készített arról, hogy a kislány apja megpróbálja feltenni a gyerek arcára a maszkot, miközben magyarul azt ismételgeti neki, hogy muszáj felvenni. Amikor ez nem sikerült neki, a személyzet egyik tagja odamegy, és megkéri őket, hogy szálljanak le.

Az apa hiába mondja neki, hogy a kezével a lánya szája elé tartja a maszkot, ez nem hatja meg.

Végül a család leszállt.

A nő beszámolója szerint nagyon megviselte, hogy a személyzet ilyen megalázó módon bánt velük, és egyáltalán nem próbált meg segíteni vagy kommunikálni velük. Mint mondta, gyakran utaznak a Uniteddel, a pandémia alatt is repültek már a kétéves gyerekükkel. Hozzátette, hogy a többi utas sem értette a történteket.

A United Airlines szóvivője a Fox Newsnak elmondta, hogy a személyzet és az utasok egészsége és biztonsága elsődleges számukra, ezért kötelező többek között maszkot viselni minden két évnél idősebb utasnak.

Ez egyébként a járványügyi hatóság előírása,

és minden nagy légitársaság megköveteli. Hozzátette, hogy a családot nem tiltotta el a légitársaság a további repüléstől.