Koronavírus-járvány

Koronavírus - Tovább nőtt a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon

A nyugat-balkáni országokban folyamatosan nő az új típusú koronavírus-fertőzöttek száma, a szakemberek a következő két-három hétre további növekedést prognosztizálnak, de közölték, ha az emberek betartják az elővigyázatossági intézkedéseket, megelőzhető lesz a kórházak túlterheltsége.

2020.04.05 21:31MTI

Bosznia-Hercegovinában vasárnapra 574-ről 624-re nőtt a fertőzöttek száma. Szombat a SARS-CoV-2 vírusfertőzésbe belehalt a Vöröskereszt helyi főtitkára. Az ország főként szerbek lakta országrészében, a boszniai Szerb Köztársaságban tábori kórházat alakítanak ki a fertőzöttek számára. Az első ilyen építmény 500 beteg befogadására lesz alkalmas.

Koszovóban is újabb fertőzötteket regisztráltak. Egy nap alatt 135-ről 140-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. A betegségnek a kis, nyugat-balkáni államban egy halottja van, és 23-an már felgyógyultak.

Szerbiában szombat 13 óra óta hétfő reggel 5 óráig teljes kijárási tilalom van. Az igazolt fertőzöttek száma 1624, és 44-en haltak bele a Covid-19 betegségbe.

Montenegróban vasárnapra 174-ről 203-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Gazdasági elemzők az ingatlanárak csökkenésére számítanak a következő időszakban, de azt is előrevetítették, hogy az árak csökkenése ellenére feltételezhetően nem lesz túl nagy a kereslet a következő 2-3 hónapban.

A szombati 430-ról vasárnapra 483-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma Észak-Macedóniában, 17-en belehaltak a fertőzés okozta betegségbe, 20-an pedig meggyógyultak. Venko Filipcse egészségügyi miniszter szerint az országban a járvány április végén érheti el a csúcspontját, amikorra kétezerre nőhet a regisztrált fertőzöttek száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.