Hogyan lehet trükközni még egy autósmozival is?

Újpesti autósmozi látványterve
Vágólapra másolva!
A Fidesz újpesti frakciója vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte egy gyanús kifizetés miatt, ami 6 millió forintjába kerülhetett az adófizetőknek. Vélhetően teljesen indokolatlanul kellett ennyit fizetni a kerületet vezető Momentum-DK koalíció közös mutyija miatt.
Vágólapra másolva!

A 2020. május 24-én alapított, és rá két napra bejegyzett WizArts Kreatív Kft. még a bejegyzés napján, tehát május 26-án megjelent a Déri Tibor momentumos polgármester (és a mögötte álló DK-s Trippon Norbert alpolgármester) által vezetett önkormányzat honlapján mint a helyi autósmozi szervezője.

Gyurcsány Ferenc és Déri Tibor Forrás: MTI

Az nem világos, hogy Újpest baloldali vezetése honnan tudta, hogy május 26-án bejegyezték a céget, mivel a bejegyzés tényét csak május 28-án tették közzé,

az meg végképp érthetetlen, hogy

előtte két nappal hogyan jelenhetett meg a szervezők között a cég.

A WizArts Kreatív Kft. számlanyitására június 2-án került sor, épp azon a napon, amelyen az autósmozi megszervezéséről szóló ajánlatkérés is megtörtént.

Ismét feltevődik a kérdés, hogyha az ajánlatkérésre csak június 2-án került sor, akkor mégis hogy jelent meg a cég a kerület honlapján már azelőtt egy héttel a szervezők között?

Az újpesti autósmozi látványterve Forrás: ujpest.hu

A Momentum és a DK által vezetett Újpesti Önkormányzat a szerződést papírforma szerint június 5-én kötötte meg.

Furcsa módon az első autósmozis előadásra még aznap sor került.

Azonban a tisztázatlan hátterű WizArts Kreatív Kft.-nek a baloldali vezetésű kerület a vállalási díj 80 százalékát még június 5-én átutalta, később a többit is, noha az utolsó előadás végül elmaradt.

Összesen 6 millió forintról lehet szó, amit az adófizetőkkel teljesen indokolatlanul fizettettek ki, hiszen a cég nem végezte el a feladatát,

mivel a filmvetítéshez a technikai eszközöket, a filmet és a személyzetet is a Mozgó Mozi Kft. biztosította. Az előadások alatt a közbiztonságot az önkormányzat tartotta fenn, és a takarítást is ez utóbbi végezte. Ennek értelmében nem világos, hogy mégis milyen feladatot látott el a WizArts Kreatív Kft. sok millióért? Egyes információk szerint mobilvécéket biztosított, dacára annak, hogy a közelben van illemhely. A tényleges kivitelező, a Mozgó Mozi Kft. korábban is kötött szerződéseket az önkormányzattal, de

a cégnek hozzávetőlegesen harmadannyit (!) fizettek ki, mint most a WizArts Kreatív Kft.-nek.

Az Újpesti Önkormányzatban a Fidesz-frakció mindezen mutyigyanús dolgok miatt szeptember 24-én

vizsgálóbizottság felállítására tett javaslatot.

A Magyar Nemzet azonban arról ír, hogy a múlt heti testületi ülésen ezt a baloldali többség leszavazta.