Újabb hat esetben vádat emeltek Harvey Weinstein ellen szexuális bántalmazás miatt

Harvey Weinstein
(FILES) In this file photo taken on February 18, 2020 Harvey Weinstein arrives at the Manhattan Criminal Court in New York City. - Disgraced Hollywood mogul Harvey Weinstein, who has already been convicted of sex crimes in New York, was charged October 2nd in Los Angeles with six new counts over the alleged rapes of two women. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Vágólapra másolva!
Pénteken újabb két nő megerőszakolásával vádolták meg Harvey Weinsteint. A producert márciusban már 23 év börtönre ítélték nemi erőszakért és szexuális bántalmazásért - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Összesen újabb hat esetben vádat emelt Harvey Weinstein ellen a Los Angeles-i főügyészség. A vád szerint 2004 és 2005 között megerőszakolt egy nőt egy Beverly Hills-i hotelben, és egy másik nőt kétszer erőszakolt meg, 2009 novemberében és 2010 novemberében.

Velük együtt már öt nő ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt emeltek összesen 11 vádat a 68 éves Weinstein ellen Los Angelesben.

Harvey Weinstein megérkezik a manhattani bíróságra február 18-án Forrás: AFP/Johannes Eisele

A producer szexuális visszaéléseiről 2017 őszén közölt cikket a The New York Times, ami után több tucat nő állt ki a nyilvánosság elé, akiket bántalmazott. New Yorkban még abban az évben nyomozást indítottak ellene, végül 2018 májusában emeltek ellene vádat, és Weinstein önként feladta magát a rendőrségen.

Idén márciusban a New York-i bíróság 23 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a letöltését meg is kezdte. Ugyanebben a hónapban a koronavírussal is megfertőződött.